Деактивирани Фацебоок рачуни се могу користити за шпијунирање из сјене

Фејсбук је познат по томе што жели да задржи своје куке у себи. Тешко бисте притиснули Фацебоок да избрише медије и информације које већ има о вама, а такође, иако можете да деактивирате свој налог, не можете га избрисати. У ствари, свој налог можете деактивирати и поново активирати по вољи онолико пута и онолико често колико желите. То може звучати корисно или чак погодно онима који су истовремено импулсивни и неодлучни. Ова способност међутим може бити опасна; деактивирање налога може се користити за шпијунира друге Фацебоок налоге из сенке по користећи рачуне за које изгледа да заправо не постоје .





Методу је открио Схах Махмоод и Иво Десмедт у Университи Цоллеге Лондон који су показали да је ову посебну врсту вређања са деактивираним рачунима готово немогуће открити и готово немогуће зауставити због рупа у Фацебоок-овим подешавањима приватности. Ако Фацебоок зна шта је добро за себе, одмах ће их поправити. Процес иде помало овако.

Прво направите нови налог. ти моћи Урадите то са својим налогом ако заиста, заиста морате шпијунирати некога с киме сте већ пријатељи и ако то можете да учините. Генерално је пут ка новом рачуну. Даље, пријатељујеш свој знак. Постоје различити начини да се то постигне, али када су у питању људи који се брзо и лагано играју са пријатељством, то је прилично лако. На крају деактивирате свој налог. После тога сте спремни за стелт пузање.



Али деактивирали сте свој рачун; Како ово ради? Једноставно, само поново активирате свој налог сваки пут када желите да завирите у људе које шпијунирате, а затим их поново деактивирате чим завршите. Када деактивирате налог, више се нећете приказивати на листама пријатеља ваших пријатеља, што ће им онемогућити да прилагоде ваша подешавања приватности или да се одвоје. Када поново активирате, накратко ћете се вратити на листе, али ваши циљеви неће добити обавештење да поново постојите. Једини начин на који су могли да примете је глупа срећа или цео дан зурећи у леђа својим пријатељима, а ако активирате само неколико минута да шпијунирате, једва да сте и пукли на радару. Деактивација вашег налога у суштини улази у скривени режим.

Срећом, Фацебоок би могао прилично лако да објави било који број исправки, било упозорењем људи када њихови пријатељи оду или поновним придруживањем Фацебооку (могуће), стављањем некаквих ограничења на поново активиране налоге (да, тачно), или укључујући деактивиране налоге који и даље имају статус пријатеља на листи пријатеља где могу да се одвоје од пријатеља или промене подешавања приватности (највероватније). Тренутно је, међутим, било кога који вреба ову методу - а можда и није било пре објављивања вести - практично немогуће уочити или решити проблем. То је наравно, осим ако уопште пажљиво не пратите са ким сте пријатељ, што је најбољи начин да се носите са Фацебоок-овим вребањем свих врста, садашњих и будућих.

(путем Буззфеед )



Релевантно за ваше интересе

  • Како се спријатељити са било ким за 24 сата
  • Орбит Гум и друге компаније користе апликације за минирање СВИХ ваших Фацебоок података
  • Како направити бесне фаце на Фацебоок цхат-у
  • Послодавци и факултети желе вашу Фацебоок лозинку